Medewerker tankterminal met spoed naar ziekenhuis

Medewerker tankterminal met spoed naar ziekenhuis

Door Peter Denekamp 28 februari 2024 

Een werknemer van Varo Energy is maandag op de tankterminal aan de Katwolderweg van grote hoogte gevallen. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Ook werd een traumahelikopter uit Nijmegen opgeroepen.

Rond 16.00 uur was de man bezig met het afronden van installatiewerkzaamheden bij een tank met een bijbehorend pomphuisje langs het Zwarte Water. Door onbekende oorzaak viel hij naar beneden. De politie en twee ambulances schoten de zwaargewonde man te hulp.

Een traumahelikopter uit Nijmegen werd gealarmeerd, maar de komst van het medische team werd niet afgewacht. Een ambulance vervoerde de man met zwaailicht en sirene naar het Isala ziekenhuis.

Het bedrijf heeft het ongeval direct gemeld bij de Nederlandse Arbeidsinspectie, een wettelijke verplichting. Varo Energy moet onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval en een verbeterplan maken om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Het ongevalsrapport en verbeterplan moet binnen veertien dagen aangeleverd worden bij de toezichthouder. Een standaardprocedure, volgens een woordvoerder van de Arbeidsinspectie. Bij dodelijke arbeidsongevallen en ongelukken met minderjarige werknemers wordt het onderzoek uitgevoerd door een inspecteur van de Arbeidsinspectie.

Lees verder